Avion nije bio opcija

Na putovanje od skoro 1100 kilometara Lokomotiva je morala ići na neobičan način

Eldar Ganibegović

U okviru 24. kola ruske Premier lige snage će u nedelju odmjeriti Rostov i moskovska Lokomotiva.

Ruska invazija na Ukrajinu traje već više od mjesec dana. Međutim, to ne sprječava sportaše iz zemlje okupatora da nastave s natjecanjem. 

Na utakmicu je Lokomotiva otišla na prilično poseban način - putovali su vozom. To ne bi bilo iznenađujuće, da nije udaljenost od Moskve do Rostova gotovo 1100 kilometara.

Na društvenim mrežama Lokomotive osvanuli su izvještaji s putovanja. Na fotografijama se vide nasmijani nogometaši kojima dugo putovanje očito ne smeta.  Putovanje, koje ovim prijevoznim sredstvom traje petnaestak sati.

Teško je ne steći dojam da se radi o elementu ruske propagande, koja želi uvjeriti svijet da je u Rusiji sve u najboljem redu i da nikoga nije briga za situaciju u Ukrajini.

Nogometaši moskovske Lokomotive nisu mogli ići avionom na susret s Rostovom, jer su obližnji aerodromi bili zatvoreni. Posljednjih sedmica u medijima su se pojavile informacije da ruske trupe koriste aerodrome na jugu zemlje kako bi pokrenule raketne napade na Ukrajinu.

Inače, Rostov se nalazi na samom jugu Rusije, blizu granice s Ukrajinom. Stoga je moguće da se tamošnji aerodrom trenutno koristi za ostvarivanje zločinačkih ciljeva Vladimira Putina i njegovih vojnika. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.