Bezobrazluk bez granica ruskog novinara: Poljak mu je spustio diplomatskim odgovorom
Foto: Screenshot/YouTube

Rybus pokazao karakter

Bezobrazluk bez granica ruskog novinara: Poljak mu je spustio diplomatskim odgovorom

Eldar Ganibegović

Lokomotiva je u subotu u moskovskom derbiju s minimalnih 1:0 savladala Spartak. 

Šansu za igru pred kraj utakmice, tačnije u 74. minuti dobio je i poljski reprezentativac Maciej Rybus kada je na teren ušao umjesto Naira Tiknizyana.

Iako Rybus nije uspio pokazati ništa veliko na terenu, ipak se pojavio u ruskim medijima i to zbog onoga što se dogodilo nakon sastanka s novinarima.

Naime, poznati ruski novinar Andrei Pankow čestitao je Rybusu na plasmanu poljske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Katar i imao nesvakidašnji zahtjev za ovog fudbalera.

Pankow je zamolio Rybusa da pozdravi ruske navijače i podrži ih dobrom riječju u teškom trenutku. Međutim, Rybus je to odbio te vrlo diplomatski zatražio da ga pitaju za utakmicu protiv Spartaka.

To se nije svidjelo ruskoj web stranici Euro-football.ru koja je ironično napisala:

"Ovo samo pokazuje koliki pritisak na predstavnike zemlje vrše najslobodnija i najotvorenija društva na svijetu".

Inače, Rybus je u tekućoj sezoni odigrao 21 utakmicu i imao dvije asistencije.

Poljak za Lokomotivu igra od 2017. godine. Prethodno je bio igrač Lyona, Tereka i varšavske Legije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi