Voditeljica pitala Bilića pitala za ratne godine, a on poručio: "I vi Enlgezi ste ponosni na to..."

Dobro zna kako se fudbaleri iz Ukrajine osjećaju

Voditeljica pitala Bilića pitala za ratne godine, a on poručio: "I vi Enlgezi ste ponosni na to..."

Endin Čaušević

Slaven Bilić sinoć je gostovao na jednoj engleskoj televiziji u emisiji posvećenoj Ligi prvaka.

Bilić je uz Jamieja Carraghera i Michaha Richardsa komentarisao sinoćnje utakmice četvrtfinala Lige prvaka, ali bilo je govora i o drugim temama.

Tako je nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske pričao i o trenutnom ratu koji vode Ukrajina i Rusija i poručio je da i sam zna kako je biti u ratu s obzirom da je bio u Hrvatskoj kada je počeo i rat na našim prostorima.

Bilić se osvrnuo na to kako je biti profesionalni fudbaler u zemlji koja je trenutno u ratu, te šta je za njega značilo igranje u reprezentaciji Hrvatske nakon svega što se dešavalo.

"Naš prvi turnir bio je 1996. godine s reprezentacijom Hrvatske. Većina igrača, uključujući i mene, smo igrali u inostranstvu tada. Kada je počeo rat bio sam tri godine u Hrvatskoj, a onda sam otišao u Njemačku gdje sam igrao fudbal", počeo je Bilić i nastavio.

"Nismo išli u vojsku već smo bili kao ambasadori Hrvatske na fudbalskom terenu. Osjetiš tu želju da želiš uraditi nešto za svoj narod. Naravno kada i vi igrate za Englesku osjećate se ponosno i sve to, ali nakon tih tužnih ratnih godina osjećate sve to isto, ali mnogo, mnogo više. Ponosni ste što se tu i možete uraditi nešto za svoju zemlju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilić je trenutno bez angažmana nakon što je nedavno odlučio da napusti klupu kineskog Beijinga. Špekuliše se da bi se mogao vratiti u Englesku i to ponovo na klubu WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi