Foto - Instagram

Laso donio odluku

Potpuni haos u Realu: Dvojica izbačena iz tima i za njih je došao kraj u Madridu

Midhat Šljivak

Potpuni haos dešava se u ekipi Real Madrida. Trener košarkaškog kluba iz Madrida Pablo Laso odlučio je da iz tima izbaci Thomasa Heurtela i Treya Thompkinsa zbog nediscipline.

Real Madrid je jučer u 34. kolu Eurolige iznenađujuće poražen na svom parketu od Bayerna (97:88), a to nije nikakvo čudo zbog onog što se dešava unutar tima, gdje vlada pravi raspad sistema.

Trener Pablo Laso je odlučio da dvojicu košarkaša otjera iz ekipe. To su Thomas Heurtel i Trey Thompkins koji su pred meč s Bayernom izbačeni zbog nediscipline i vjerovatno više neće nastupati za Kraljeve.

Laso je već obavijestio rukovodstvo kluba da ne računa na ovaj duo. Saradnja s Francuzom Heurtelom bit će raskinuta, dok Thompkinsu ističe ugovor i on neće biti produžen.

Francuski košarkaš je u Real Madrid došao na početku sezone iz najvećeg rivala Barcelone. Prosječno je ubacivao devet poena po meču u Euroligi i nešto ispod devet (8.6) u ACB ligi.

Poznat je kao veoma prgav igrač koji ne voli da šuti pred autoritetima i to ga je često znalo koštati.

S druge strane krilni centar Trey Thompkins je već sedam godina član Reala. S ovim klubom je osvojio sve, ali je u posljednje vrijeme često bio fizički nespreman.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Takvo neodgovorno ponašanje dovelo ga je do suspenzije, ali i do odluke da se s njim neće produžiti saradnja.

Amerikanac je ove sezone na prosjeku od preko pet poena po meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.