Zmajevi ne žele u Litvaniju, a u njoj odjekuju poruke protiv Putina i podrške Ukrajini

Pogledajte i sami

Zmajevi ne žele u Litvaniju, a u njoj odjekuju poruke protiv Putina i podrške Ukrajini

E. Ganibegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine po svemu sudeći neće odigrati utakmicu 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Vilniusu protiv Litvanije kako je bilo zakazano za dva dana.

FIBA je odbila zahtjev KSBiH za odgodu ove utakmice iz sigurnosnih razloga, ali naši košarkaši svejedno neće ići u prijestolnicu ove baltičke zemlje.

"Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog štaba i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini. Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba", rekao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

I dok naši opravdano strahuju od situacije u Litvaniji, sinoć se 'gore' sasvim normalno odigrala utakmice Eurolige između Žalgirisa i Real Madrida, a domaćin je u Kaunasu kojeg Bosanci i Hercegovci rado pamte, rezultatom 68:47 savladao Real Madrid.

Na toj utakmici na tribinama koje su bile ispunjenje s oko 6.500 navijača poslane su poruke podrške Ukrajini, uz uvrijedljive poruke za predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pogledajte o čemu se radi.

Багатотисячне "путін - х**ло" на матчі баскетбольної Євроліги "Жальґіріс" Каунас - "Реал" Мадрид

Posted by Іван Ярославович on Friday, February 25, 2022

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
Čuj to odgodili i sad će nas sigurno izbaciti. Normalno da je sigurnost najvažnija ali ovdje se malo preserava.
10 1
Salgijica
Fiba nek izbaci BiH, ovakve debilne odluke se ne trebaju tolerirat. Mogu otic i danas ne vidim problem.. ovakva litvanija nije bolja od nas a mi im poklanjamo pobjedu i kad se predje u drugu grupu imamo manje sanse za prolaz, zato najbolje da nas izbace da se ne razmislja. Moze nekom naumpast da se ne ide u cg npr zbog nesigurne politicke situacije il tako nesto... glupi savez
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti