Real Madrid uz dosta muke pobijedio Breogan, još jedna dobra partija Džanana Muse

Kraljevi prošli u polufinale Kupa

Real Madrid uz dosta muke pobijedio Breogan, još jedna dobra partija Džanana Muse

E. Čaušević

Real Madrid je večeras pobijedio Breogan uz dosta muke sa 73:67 u okviru četvrtfinala Kupa kralja.

Real je večeras dosta bolje otvorio meč i brzo je došao do dvocifrene prednosti, te se činilo da će lagano doći do pobjede. Ipak, Breogan je u posljednjoj dionici igrao odlično i bio je na pragu nevjerovatnog preokreta, ali na kraju Kraljevi su uspjeli da se plasiraju dalje.

Kraljevi su već u prvoj dionici napravili dvoifrenu prednost kada su imali vodstvo od 27:16. Breogan je u drugoj četvrtini izgledao mnogo bolje, ali nisu uspjeli da značajnije smanje prednost, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 41:31 za domaće.

Real je dominirao i u trećoj dionici i čuvao je dvocifrenu prednost, a pred finiš treće četvrtine Kraljevi su imali čak 15 poena prednosti i činilo se da je u ovoj utakmici sve riješeno.

Međutim, Breogan je u posljednjoj dionici zaigrao zaista nevjerovatno. Klub iz Luga je napravio sjajnu seriju od 14:1 i došao je na samo dva poena zaostatka u odnosu na Real Madrid.

Potom je Real ponovo otišao na plust sedam, no Breogan se nije predavao. Na krilima Mahalbašića i Muse su se ponovo vratili na minus dva (62:60) i pokazali Realu da se ne predaju tako lako.

Ipak, košarkaši Breogana nisu imali snage za potpuni preokret i senzaciju u četvrtfinalu. Real je uspio nekako da privede meč do kraja i slavi sa 73:67, te se plasira u polufinale gdje ih čekaju Tenerife.

Real je do pobjede vodio Yabusele koji je ubacio 17 poena, te je dodao pet skokova i jednu asistenciju.

U ekipi Breogana najefikasniji bio je Mahalbašić sa 16 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Džanan Musa odigrao je još jedan odličan meč i protiv Kraljeva je upisao 13 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Džaba sve, dobro odigrao, loše odigrao... Al kad ih posle utakmice Musa sabra i održa govor dok svi šute i slušaju... To je nesto sto mi je večeras bilo puno važnije od samog ličnog učinka, koji nije bio toliko dobar i mogao je puno bolje.. Svejedno, prvi strijelac lige gdje su Reyes, Lull, Mirotić itd... Nema se sta puno pričati!!!
18 0
King_Kenny
...los Musa,katastrofalan sut iz igre,tesko ce on u Real...inace,ovaj Breogan je 2 puta prisao na posjed zaosyatka,i oba puta je sudija pogurao Real,prvo onim namjernim faulom koji je svirao Breoganu,a pred kraj i nesviranje cistog faula na Musi,a onda i tehnicka treneru jer se bunio...i u kosarci ih guraju kao i u fudbalu.
5 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti