Musa potpisuje za velikana evropske košarke, zarađivat će 1.5 miliona eura po sezoni

Vijesti iz Španije

Musa potpisuje za velikana evropske košarke, zarađivat će 1.5 miliona eura po sezoni

Admin Čaušević

Fantastična sezona omogućit će Džananu Musi veliki transfer, prenose španski mediji. 

Musa se vratio na svoj prepoznatljivi nivo u Breoganu, sa prosjekom od 19.9 poena po meču legitimni je kandidat da ponese nagradu MVP-ja regularnog dijela sezone Endesa lige.

Prema najavama iz Španije Breogan će bh. reprezentativcu poslužiti kao otkočna daska da potpiše za slavni Real Madrid.

Portal Mate Al Aro u utorak donosi vijest prema kojoj će Musa sa Kraljevima potpisati dugogodišnji ugovor vrijedan čak 1.5 miliona eura po sezoni.

"Džanan Musa, budući MVP ACB lige, gotovo je siguran potpis. Bosanac je ono što najviše nedostaje Realu. Njegov potencijal je neupitan i Real će mu ponuditi ugovor na nekoliko godina i godišnju plaću veću od milion i po eura", navodi se u tekstu.

"Ovaj 22-godišnji Bosanac je visoki napadač (205 cm), ono što klubu najviše nedostaje. Njegov potencijal je veliki i Real će mu ponuditi višegodišnji ugovor i više od milion i po eura za svaku sezonu", dodaje se. 

Real Madrid ne prolazi kroz dobar period. U prvenstvu i Euroligi gube korak za Barcelnom poslije pet poraza na posljednjih sedam mečeva uključujući i finale Kupa Kralja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Upravo iz tog razloga u košarkaškoj sekciji slavnog kluba su već odlučili da naprave promjene u narednoj sezoni, a jedna od akvizicija trebao bi biti i Musa.

Ranije se pojavila se i informacija koliko novca Džanan Musa zarađuje u ekipi Breogana. Cifra je i dalje veoma dobra jer se po navodima specijalizovanog košarkaškog portala Basketnews radi o cifri između 20 i 25 hiljada eura mjesečno.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Sretno majstore i da ti karijera napokon ozivi
9 0
karlhajncbrazzzo
Hehe gdje su oni što su osporavali našeg Giannija Mussu?
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti