"Pomeo" konkurenciju

Navijači birali igrača utakmice: Ovakav rezultat pobjednika se ne pamti

Eldar Ganibegović

Inter je sinoć u 32. kolu italijanske Serije A s 2:0 savladao Genou.

Sve je riješeno u prvom poluvremenu, tačnije u 22. i 30. minuti kada su golove postizali Nicolo Barella i Edin Džeko, obojica na asistenciju Ivana Perišića.

Odmah nakon utakmice, Inter je na svom zvaničnom sajtu pozvao navijače da glasaju za igrača utakmice, a tri spomenuta igrača koji su učestvovali u golovima, tu je bio i slovački defanzivac Milan Škriniar.

Igrač utakmice prema mišljenju navijača bio je Ivan Perišić koji je dobio nevjerovatnih 69,5% glasova u anketi na Twitteru. Iza njega je bio Škriniar sa 16,6, Barellu je biralo 10,9% navijača, dok je naš Dijamant dobio samo 2,9% glasova od navijača.

Ukupno je glasalo 2.882 navijača.

Igru pomenute četvorice Inter na u objavi na svom sajtu ovako opisao:

Nicolo Barella - Njegov treći gol u sezoni, kojim je prekinuo negativan niz. Dao je vrijedan doprinos u utakmici zahtjevnog intenziteta.

Ivan Perišić - Samo ga pokušajte uhvatiti! Neumoran, brz, precizan: dvije asistencije, jedna nogom, druga glavom. Igrao na krilu prije nego što je prešao u napad. Svestrana izvedba.

Edin Džeko -  Postigao je drugi gol, poput rasnog centarfora i pokazao odličan širi prikaz u igri, dodavanju i pomaganju saigračima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan Škriniar - Neumoljivo sve zatvara. Odličan u odbrani, spašavanju golova, ali i napadima na cijelom terenu.

U narednom kolu Inter gostuje ekipi Spezije i jednostavno više nemaju prava na kiks žele li odbraniti titulu osvojenu prošle sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.