Ronaldo je imao zaista neprikladnu gestu

Objava policije o slučaju Ronalda: "Utvrđujemo da li se zločin dogodio"

Eldar Ganibegović

Manchester United jučer je poražen od Evertona s 1:0 na Goodison Parku. 

Po završetku utakmice Cristiano Ronaldo napravio je najsramotniji gest u svojoj karijeri, tako što je jednom navijaču prilikom izlaska s travnjaka razbio mobitel. 

Nakon incidenta, policija Merseysidea objavila je da je otvorila istragu u kojoj će se koristiti videozapise koje će im Everton staviti na raspolaganje.

"Dok su igrači napuštali teren, prijavljeno je da je dječaka napao jedan od igrača gostujućeg tima. Istrage su u tijeku i policajci surađuju s Evertonom kako bi pogledali videosnimku i održavaju sastanke sa svjedocima kako bi utvrdili je li se zločin dogodio", navodi se u soapštenju policije.

Nakon ove utakmice oglasila se i mama dječaka koji se našao na meti Ronalda. Sarah Kelly je u izjavi za Liverpool Echo izjavila da je njen sin inače autističan i da je po prvi put bio na utakmici, te da je u suzama napustio stadion.

"Na kraju utakmice svi igrači su izlazili s terena i bili smo odmah tu pored tunela. Moj sin je htio sve njih da snimi kako prolaze, a onda je malo spustio telefon da snimi Ronalda kada je on stao pored njega. Ronaldo je imao povredu na toj lijevoj nozi, a moj sin je samo pokušao da ga snimi i ništa mu uopšte nije ni rekao", priča Sarah i nastavlja.

"Ronaldo je onda prošao i na zaista užasan način je reagovao jer je mom sinu izbio mobitel iz ruke i razbio ga. Na njegovoj ruci se vidi modrica koja pokazuje koliko jako ga je udario".

"Plakala sam i bila potresena nakon svega, a Jacob je bio u šoku. On je autističan i ima dispraksiju i dok nismo došli kući nije ni shvatio šta se desilo. Prvi put je došao na utakmicu i to mu se dogodi. Više ne želi uopšte da ide na utakmice".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imali smo zaista sjajan dan, uživali smo i bio je baš sretan. Sve se srušilo zbog tog Ronaldovog užasnog poteza i ponašanja. Moj sin voli Ronalda i bio je uzbuđen kada ga je vidio. Bilo bi mi jasno da ga je možda uznemirio nekim potezom i izazvao takvu reakciju, ali nije ništa uradio osim što ga je snimao".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti