Lucescu potvrdio

Tužne vijesti za Ukrajince: "UEFA je zabranila Realu i Barceloni da igraju s Dynamo Kyivom"

E. Ganibegović

Za utorak je planirana humanitarna utakmica između Legije iz Varšave i kijevskog Dynama s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć žrtvama rata u Ukrajini.

Na ovom mini turniru trebali su učestvovati i Barcelona i Real Madrid, no to se neće desiti, a razlog je otkrio Mircea Lucescu, trener Dynama.

"Počinjemo turneju koja promoviše ukrajinski klub i fudbal kako bismo skrenuli pažnju na ono što se događa u Ukrajini. To su važne humanitarne utakmice, osjećaji koje će prenijeti igrači i navijači. Jako je teško, fudbaleri su profesionalci. Imali su priliku sa sobom povesti svoje porodice, smjestiti se u Bukurešt i trenirati u Snagovu", objasnio je Lucescu u razgovoru za rumunske medije.

Trener Dynamo Kyiva dodao je da klub iz glavnog grada Ukrajine nakon utakmice protiv Legije iz Varšave u srijedu odlazi u Tursku na utakmicu protiv Galatasarayja, a potom se vraća u Bukurešt na utakmicu protiv Steaue.

Također je objasnio da će se te utakmice igrati za djecu i za izbjeglice. Lucescu je također otkrio da neće biti moguće provesti sve izvorne pretpostavke.

"Čini se da Barcelona i Real Madrid ne mogu igrati ove prijateljske utakmice zbog ograničenja UEFA-e. Potrudili smo se da se ovakve utakmice igraju jer se igraju na stadionu od 100.000 ljudi, u zemljama s neto financijskim potencijalom boljim nego u istočnim zemljama. Pomoć mora doći i s ove strane", rekao je Mircea Lucescu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.