Cassano u svom stilu

"Ronaldo svako jutro treba ustati i reći: 'Hvala ti Bože što sam igrao s Benzemom'"

Endin Čaušević

Bivši italijanski fudbaler Antonio Cassano poznat je po tome da nema dlake na jeziku kada su izjave u pitanju.

Cassano je u karijeri uvijek govorio ono što mu leži na srcu iako ga je to mnogo puta i koštalo. No, nekadašnji napadač se nije promijenio i nastavio je u istom ritmu i nakon završetka karijere.

Nekadašnji napadač Rome i Real Madrida sada često gostuje po italijanskim televizijama u raznim fudbalskim emisijama gdje komentariše trenutna dešavanja u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Cassano je u jednom intervjuu koji je dao prije nekoliko dana pričao o svom bivšem klubu Real Madridu, a posebno je hvalio Karima Benzemu koji igra u nevjerovatnoj formi već nekoliko sezona.

Benzema i ove sezone briljira i najzaslužniji je što se Kraljevi nalaze blizu plasmana u polufinale Lige prvaka, te su na korak od osvajanja titule prvaka Španije.

Mnogi kažu da je Benzema bio nepotrebno skoro deset godina u sjeni Cristiana Ronalda u Real Madridu i da je pokazao svoj puni potencijal tek kada je Portugalac otišao.

Međutim, Cassano je poručio da to nije tačno i da je Benzema dosta kompletniji igrač od Ronalda što pokazuju sve silne asistencije koje je imao dok je Ronaldo zabijao golove u Realu.

"Cristiano Ronaldo treba svako jutro kada se probudi da se moli Bogu i kaže: 'Hvala ti što je Benzema igrao sa mnom u ekipi'. Ovo što on radi otkako je Ronaldo otišao pokazuje da je kompletniji igrač. Ronaldo je zabijao dosta golova i uvijek će biti tako, ali pogledajte koliko mu ih je Benzema namjestio", priča Cassano i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Benzema je kompletan napadač i to odavno nisam vidio u fudbalu. Da njega nije bilo Ronaldo ne bi tako zabijao olako golove i uzimao slavu za sebe. Tada je pokazao da igra za ekipu i da mu nije važno ko će dati gol već samo da pobijede. Sada kada je sam pokazao je kakav je strijelac i ubica ispred gola".

Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima za Real i zabio je čak 37 golova i upisao još 13 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.