Bivši igrač Liverpoola razapeo Ronalda: Misli da je Bog i da može raditi šta god želi

Oglasio se nakon incidenta na Goodisonu

Bivši igrač Liverpoola razapeo Ronalda: Misli da je Bog i da može raditi šta god želi

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je zgrozio javnost svojim potezom nakon meča protiv Evertona kada je jednom navijaču izbio telefon iz ruke i razbio ga.

Manchester United je poražen u subotu na Goodisonu sa 1:0, a Ronaldo je bio itekako frustriran zbog novog poraza njegove ekipe. Prilikom odlaska u tunel jednom od navijača koji je pokušao da ga snimi izbio je mobitel iz ruke i razbio ga.

Takav potez jednog od najboljih igrača svih vremena je zgrozio svjetsku javnost, a posebno kada se oglasila majka ovog navijača i otkrila da je on po prvi put u svom životu bio na utakmici.

Ronaldo se izvinio zbog svog postupka i ponudio je navijaču i njegovoj porodici da budu njegovi gosti na jednoj od utakmica Manchester Uniteda na Old Traffordu, ali to će se teško desiti.

Njegov potez je i danas glavna tema engleske javnosti, a o tome je pričao i nekadašnji igrač Liverpoola, Jose Enrique, koji je osuo paljbu po Ronaldu i priznao da mu se on kao osoba nikada nije sviđao.

"Uvijek sam govorio da mi se on ne sviđa kao osoba. Misli da je Bog i da može da radi šta god želi. Takve stvari ne smiješ da radiš. On možda jeste jedan od najboljih svih vremena, ali ga ja uopšte ne volim i sada ste vidjeli svi zašto", poručio je nekadašnji igrač Liverpoola.

Oglasi

Nakon incidenta, policija Merseysidea objavila je da je otvorila istragu u kojoj će se koristiti videozapise koje će im Everton staviti na raspolaganje.

"On je autističan i ima dispraksiju i prvi put je bio na utakmici"

Nakon ove utakmice oglasila se i mama dječaka koji se našao na meti Ronalda. Sarah Kelly je u izjavi za Liverpool Echo izjavila da je njen sin inače autističan i da je po prvi put bio na utakmici, te da je u suzama napustio stadion.

"Na kraju utakmice svi igrači su izlazili s terena i bili smo odmah tu pored tunela. Moj sin je htio sve njih da snimi kako prolaze, a onda je malo spustio telefon da snimi Ronalda kada je on stao pored njega. Ronaldo je imao povredu na toj lijevoj nozi, a moj sin je samo pokušao da ga snimi i ništa mu uopšte nije ni rekao", priča Sarah i nastavlja.

"Ronaldo je onda prošao i na zaista užasan način je reagovao jer je mom sinu izbio mobitel iz ruke i razbio ga. Na njegovoj ruci se vidi modrica koja pokazuje koliko jako ga je udario".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Plakala sam i bila potresena nakon svega, a Jacob je bio u šoku. On je autističan i ima dispraksiju i dok nismo došli kući nije ni shvatio šta se desilo. Prvi put je došao na utakmicu i to mu se dogodi. Više ne želi uopšte da ide na utakmice".

"Imali smo zaista sjajan dan, uživali smo i bio je baš sretan. Sve se srušilo zbog tog Ronaldovog užasnog poteza i ponašanja. Moj sin voli Ronalda i bio je uzbuđen kada ga je vidio. Bilo bi mi jasno da ga je možda uznemirio nekim potezom i izazvao takvu reakciju, ali nije ništa uradio osim što ga je snimao".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Joj ovih anonimusa kad krenu komentarisat božanstvo poput Ronalda.
2 7
King_Kenny
...normalno da je umislio da moze kako hoce kad mu je silovanje proslo nekaznjeno...nakon toga mu ovo udaranje djeteta dodje kao sitnica...ali su zato Zoumu razapinjali mjesec dana jer je sutnuo macku,svi sponzori ga napustili,zvizde mu i sopstveni navijaci...ovaj je zlatna koka i njega ni jedan sponzor nece pustiti.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi