Roberto Carlos s pet metara htio zakucati loptu u gol, a on blokirao i skoro ostao bez glave

Išao glavom gdje drugi ne smiju ni nogom

Roberto Carlos s pet metara htio zakucati loptu u gol, a on blokirao i skoro ostao bez glave

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Carlos jučer je proslavio svoj 49. rođendan, a sigurno će ostati upamćen kao jedan od igrača koji je imao najjači udarac u svijetu fudbala.

Roberto Carlos je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Real Madrida s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, a veliki trag ostavio je i u reprezentaciji Brazila s kojom je 2002. godine bio prvak svijeta.

Brazilac je imao zaista nevjerovatan udarac lijevom nogom i skoro svaki šut koji je išao u okvir gola protivnika je bio i gol. Neki njegovi golovi i danas se prepričavaju, a to se posebno odnosi na slobodan udarac i pogodak protiv selekcije Francuske.

Kada je Roberto Carlos izvodio prekide mnogi u živom zidu su strahovali da ih ne pogodi lopta jer je udarac zaista bio silovit, ali bilo je i onih koji se baš nisu toliko plašili tog udarca.

Jedan od njih je i nekadašnji defanzivac Barcelone, Carles Puyol, koji je inače poznat po svojoj velikoj borbi na terenu, te je u svakoj utakmici ostavio zadnji atom snage.

Puyol je jedan od igrača koji u pojedinim situacijama idu glavom gdje mnogi ne smiju ni nogom, ali ga je to krasilo tokom cijele karijere zbog čega je bio jedan od omiljenih igrača kod navijača Barcelone.

Oglasi

Upravo ga je jedna takva situacija obilježila u El Clasicu koji se tada igrao na Santiago Bernabeu.

Tada je u jednoj situaciji Puyol zadivio fudbalski svijet jer je izblokirao udarac Roberta Carlosa. Naime, Brazilac je natrčao na jednu odbijenu loptu nakon odbrane Valdesa i htio ju je s pet metara zakucat u mrežu Barce, ali na iznenađenje svih Puyol je to glavom izblokirao i spasio je Barcelonu.

Odmah po njegovom izrazu lica se moglo zaključiti da je udarac bio izuzetno jak, ali i pored toga Puyol je odlučio da rizikuje i time je zauvijek "kupio" navijače Barcelone, ali izazvao i divljenje fudbalske javnosti.

Dvadesetak godina kasnije Puyol je i sam pričao o toj situaciji kada se oglasio na Instagramu i poručio je Carlosu da je tada mogao ostati bez glave koliko je udarac bio jak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pronašao sam ovaj video i moram priznati da ga nikada prije nisam vidio iz ove perspektive. Roberto prijatelju, skoro da si mi otkinuo glavu", napisao je Puyol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Cuj naslova "skoro ostao bez glave" od balona
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi