Transfer špekulacije iz Italije

Lautaro bira između dva kluba, novi Džekin partner će biti čovjek rođen u BiH

Admin Čaušević

Inter ozbiljno radi na prodaji Lautara Martineza, u srijedu izvještavaju italijanski mediji. 

Sportski direktor Intera Piero Ausilo se nalazi u Madridu. U utorak je gledao meč Real - Chelsea, a večeras će biti na Wanda Metropolitanu gdje igraju Atletico i Manchester City.

Auslio u španskoj prijestolnici ne boravi da kupi neku zvijezdu već radi na zvučnom izlaznom transferu i to Lautara Martineza.

Inter će prije kupovine morati zaraditi najmanje između 60 i 70 miliona eura te smanjiti plate za 10% do 15% pa je prodaja neke od zvijezda neminovnost.

Za Lautara su najozbiljniji interes do sada pokazali Atletico Madrid i Tottenham. Jorgnadžije su još uvijek jako zainteresovane za angažman argentinskog napadača.

Nije ohladio interes ni Tottenhama pogotovo nakon što na klupi sjedi Antonio Conte, čovjek koji je već trenirao Lautara.

U Interu se nadaju da će prodajom Lautara uspjeti zaraditi između 70 i 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanski klub već sprema plan u slučaju odlaska Lautara, a vrlo je izvjestan angažaman Luke Jovića koji je viša u Realu pa bi tako Bijeljinac u novoj sezoni trebao biti partner u napadu našem Edinu Džeki.

Jedna od želja je i Nunez iz Benfice, ali ovaj napadač je trenutno nedostižan za Nerazzurre, dok još uvijek postoji mogućnost dovođenja Gianluce Scamacce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.