Foto: Screenshot

Arda Guler na cijeni

Bayern i Borussia bore se za novo čudo od djeteta

E. Ganibegović

Osim što se konstantno bore za titulu prvaka Njemačke, Borussia i Bayern vode razne bitke i na transfer tržištu, a u oba segmenta uspješniji je Bayern.

Čini se da će nam ljeto donijeti još jedan okršaj u borbi za igrača kada su u pitanju njemački rivali, a na cijeni je turski i veznjak Fenerbahcea, Arda Guler.

Kako javljaju turski mediji, dvije momčadi zainteresirane su za 17-godišnjaka. Njegov klub vrijednost mu procjenjuje na 30 miliona eura, a debitovao je u tekućoj sezoni za prvu ekipu istanbulskog velikana.

U devet utakmica Super lige Arda Guler ima dva gola i dvije asistencije. Mladi turski fudbaler može igrati i na desnoj strani u napadu. 

Unatoč visokoj cijeni, navijači dva njemačka kluba bili su oduševljeni talentom koji je pokazao Fenerbahčeov igrač i vjeruju da bi se njegov transfer s vremenom mogao pokazati kao pravi posao.

Borussia Dortmund je posljednjih godina uspjela proizvesti kvalitetne mlade igrače. I sada momčad Marca Rosea ima mlade igrače koji se smatraju među najboljima na svijetu, a to su svakako Erling Haaland, Giovanni Reyna, Jude Bellingham ili Youssoufa Moukoko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane, u Bayernu, unatoč postojećim zahtjevima, Julian Nagelsmann je također ponudio priliku nekolicini golobradih mladića, uključujući Jamala Musialu ili Paula Wannera.

Vidjet ćemo šta će nam donijeti ljeto i gdje ćemo gledati mladog Ardu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.