Apsolutni lider: Guardiola je sinoć oborio rekord Lige prvaka

Prolazom u polufinale

Apsolutni lider: Guardiola je sinoć oborio rekord Lige prvaka

E. Ganibegović

Manchester City se plasirao u polufinale Lige prvaka. 

Nakon pobjede od 1:0 u prvoj utakmici, Građani su sinoć na Wanda Metrpolotano stadionu u Madridu odigrali 0:0 što im je bilo dovoljno za prolazak u polufinale gdje će igrati protiv Real Madrida koji je izbacio Chelsea.

Za Pepa Guardilu ovo je čak deveti put da neki svoj tim dovede do polufinala Lige prvaka što je novi rekord elitnog klupskog takmičenja.

Do ovog podviga stigao je predvodeći ukupno tri kluba.

S Barcelonom je u polufinale stigao četiri puta - od 2009. do 2012. godine, a 2009. i 2011. je osvajao i trofej u ovom takmičenju.

Bayern je u polufinale odveo tri puta, od 2014. do 2016. godine no nije uspio osvojiti trofej, baš kao ni s Manchester Cityjem 2021. godine kada je igrao i finale gdje ih je zaustavio Chelsea. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vidjet ćemo da li Guardiola može do finala, a onda i do trofeja, svog trećeg u Ligi prvaka, a prvim s nekim klubom nakon Barcelone.

Prva utakmica polufinala igra se na Etihadu 26. aprila, a revanš u Madridu zakazan je za četvrti maj. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Hahahaha dobar rekord nema sta, jos je znacajni kad se zna da je znaci od 9 puta samo dva puta osvojio xD tesko ce ko i oborit rekord juveta sa 7 poraza u finalu
3 4
Chico
Najbolji trener svih vremena.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi