Foto - EPA

Kristijan Jakić tvrdi

"Obećao sam Luki Modriću da ćemo pobijediti Barcelonu"

M. Šljivak

Eintracht iz Frankfurta napravio je veliku senzaciju u četvrtfinalu Evropske lige i eliminisao je apsolutnog favorita Barcelonu.

Njemački tim je odigrao zaista sjajno na Camp Nou. Potpuno su razbili Barcelonu koja je tek u finišu uspjela da smanji prednost gostiju na konačnih 3:2.

Bitan faktor u igri Eintrachta bio je i hrvatski fudbaler Kristijan Jakić. Ovaj 24-godišnjak odigrao je odličan meč, a nakon susreta je otkrio da je obećao Luki Modriću da će pobijediti na Camp Nou.

"Prije utakmice s Barcelonom Modrić mi je rekao da ih moramo pobijedio. Odgovorio sam: "Kapitenu, obećavam ti da ćemo pobijediti". Obećanje sam ispunio", rekao je Jakić.

Kristijan Jakić je član Eintrachta postao u ljeto prošle godine. Posuđen je od strane zagrebačkog Dinama, a ekipa iz Frankfurta će imati mogućnost da ga otkupi na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Velike šanse su da će to i učiniti. Jakić je ove sezone zaista dobar i nastupio je u 32 utakmice za Eintracht uz jedan postignuti pogodak.

Trenutna tržišna vrijednost 24-godišnjeg veznog fudbalera je sedam i po miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.