Ogorčeni Laporta o sramoti navijača Barcelone: "Klub nije kriv, pokrenut ćemo postupke"
Foto - EPA

Mnogi će ostati bez ulaznica

Ogorčeni Laporta o sramoti navijača Barcelone: "Klub nije kriv, pokrenut ćemo postupke"

M. Šljivak

Barcelona je sinoć doživjela pravu sramotu i na terenu i na tribinama.

Katalonski velikan je do 90. minute meča bio ponižen od strane Eintrachta. Gosti iz Frankfurta imali su prednost od 3:0, a Barca je uspjela u nadoknadi zabiti dva gola i popraviti utisak.

Druga sramota viđena je na tribinama. Navijači Eintrachta su potpuno nadglasali domaće navijače. Više od 30.000 ih se pojavilo na Camp Nou, a ispostavilo se da su navijači Barcelone prodavali karte protivnicima.

U Barceloni su bijesni zbog toga. Predsjednik kluba Joan Laporta obratio se javnosti i saopštio je kako je posramljen, te je najavio sankcije.

"Dvije neregularne stvari su se desile ovdje. Kupljene ulaznice su završile u rukama Nijemaca, a dio sezonskih ulaznica je također dospio u njihove ruke", rekao je Laporta i nastavio je:

"Klub nije kriv. Mi smo organizovali utakmicu, a za ovo što se desilo pokrenut ćemo postupke. Posramljeni smo. Nismo prodali ulaznice njemačkim navijačima", istakao je predsjednik Barcelone i zatim je istakao određene brojke:

"U prodaji je bilo 34.440 ulaznica uz određene uslove. Niko nije mogao kupiti ulaznicu s njemačkom kreditnom karticom. Imali smo brojne restrikcije, a te karte bile su u trećem redu stadiona koji je bio sav u bijelom".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je Laporta zaključio.

"Nijemci su ilegalno došli do karata. Također, od 37.746 sezonskih ulaznica koje su registrovane jučer, mnoge su završile u rukama njemačkih navijača. Njima je prodato samo 5.000 od strane kluba", istakao je Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...i da ih je bilo 500 oni bi opet bili glasniji od 80 hiljada "gledalaca" Barcelone...inace,Svabe pokupovale cak i sezonske karte od ovih siromaha hajahahaha...ljudi im kupovali sezonske da odgledaju samo jednu utakmicu,e to su navijaci...
6 7
gallardo.la
Već viđeno u Slovačkoj 2013te, 70% navijaca BIH bilo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije