FOTO: EPA

FA Cup

Chelsea zakazao finale sa Liverpoolom

Haris Zilić

U drugom polufinalnom susretu FA Cupa sastali su se Chelsea i Crystal Palace.

Susret dva londonska tima na Wembleyu ponudio je dosta borbe. Bilo je prilika pred oba gola, slavio je Chelsea sa 2:0.

Crytsal Palace je dvije najbolje šanse propustio preko Zahe, a za Chelsea najbolju priliku propustio je Mount.

Slavlje ipak za navijače Chelsea u 65. minuti.

Mitchell je loše izbio loptu iz svog šesnaesterca, ona dolazi do Loftus-Cheeka koji sjajni udarcem trese mrežu Palacea, golman Butland nije imao šansi i to je bilo 1:0 za Plavce.

Igrala se 76. minuta kada se Mount sjajno snašao u šesnaestercu Crystal Palace i u padu šutirao te savladao Butlanda za 2:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat ove utakmice.

U finalu FA Cupa 14. maja Chelsea će igrati protiv Liverpoola koji je jučer sa 2:3 savladao Manchester City u prvom polufinalnom susretu.

Sigurno je da nas očekuje fudbalska poslastica u ovosezonskom finalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu, a to će biti i repriza finala Liga Kupu kada je Liverpool u februaru nakon boljeg izvođenja penala savladao Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.