Dali ponudu za Chelsea, ali je odmah i povukli zbog nevjerovatnog razloga

Abramovič ima opciju manje

Dali ponudu za Chelsea, ali je odmah i povukli zbog nevjerovatnog razloga

E. Ganibegović

Jučerašnji dan bio je određen kao rok za podnošenje ponuda za kupovinu Chelseaja.

Roman Abramovich sada ima samo tri ponude, iako su bile četiri, no porodica Ricketts povukla je ponudu samo nekoliko sati nakon što ju je poslala.

Prema pisanju The Suna, razlog je kontroverzan.

Tom Rickets je u saopštenju tvrtke koja je vodila transakciju rekao da je u procesu finalizacije prijedloga postalo sve jasnije da se neka pitanja ne mogu riješiti zbog dinamike oko prodaje.

"Jako se divimo Chelseaju i njegovim obožavateljima, a novim vlasnicima želimo sve najbolje", poručio je.

Izjava je bila kratka i bez previše detalja, no citirani izvor tvrdi da bi ono što je moglo udaljiti američke milijardere bila činjenica da londonski fanovi nisu mogli oprostiti neke ranije Ricketsove postupke.

Godine 2019. procurile su neke informacije iz e-maila u kojem je rekao da su muslimani njegovi neprijatelji.

Navijači ne tolerišu takvu diskriminaciju, a prije nekoliko dana su čak i protestvovali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Roman Abramovich je za prodaju Chelseaja tražio oko 3,1 milijardu eura. Tri ponuđača su Stephen Pagliuca, Todd Boehly i Lord Coe.

Od njih, posljednju je dao Pagliuca, i to u četvrtak ujutro, dok su ostala tri licitirala u srijedu navečer. Pagliucu podržava i legenda Chelseaja John Terry, sačinjena je i komisija, no posljedju riječ svakako će imati sam Abramovich. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

herrr_remi
Bravo !
3 0
user1571956549
Bravo za Engleze.... Respect....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi