Jednoglasno usvojen

Objavljen izvještaj na Skupštini: Savez poslovao u plusu u 2021. godini

Endin Čaušević

U Sarajevu se trenutno održava redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Skupština je počela u 11 sati, a nakon uvodnih riječi Aleksandra Čeferina i Vice Zeljkovića prvo je usvojen dnevni red, a zatim su objavljeni izvještaji o prihodima i rashodima NSBiH za 2020. i 2021. godinu.

Što se tiče prihoda NSBiH je u odnosu na 2020. godinu zaradio skoro tri miliona KM više.

Velika razlika bila je u zaradi što se tiče prodaje ulaznica, a naravno najveći razlog za to je što su mečevi u 2020. godini većinom igrani pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa.

Na fotografiji ispod možete vidjeti izvještaj, odnosno brojke što se tiče prihoda Saveza za dvije navedene godine.

Također, objavljen je izvještaj i što se tiče rashoda ua 2020. i 2021. godinu. Rashodi u 2021. godinu su bili također veći za skoro tri miliona KM, a na fotografijama ispod možete vidjeti i tačne brojke što se tiče rashoda. Treba istaći da je Savez poslovao u plusu kada se u obzir uzmu prihodi i rashodi, a cifra je 356.600 KM. 

Nakon što su izvještaji predstavljeni članovi Skupštine su ih usvojili jednoglasnom odlukom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.