Sa FIFA-inog kongresa stigle velike vijesti za Premijer ligu

Puna podrška najvećem projektu

Sa FIFA-inog kongresa stigle velike vijesti za Premijer ligu

A. Čaušević

U Dohi je danas održan 72. Kongres FIFA na kojem su učestvovali i predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Velika vijest je što je data puna podrška najvećem projektu u historiji Saveza, odnosno rekonstrukciji 12 glavnih terena na stadionima klubova iz Premijer lige.

Delegaciju Saveza činili su predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

"U sklopu radnih aktivnosti obavljeno je više bilateralnih sastanka sa predstavnicima nogometnih/fudbalskih saveza iz naše regije. Pored toga obavljeni su i sastanci sa predstavnicima UEFA na kojem se razgovaralo o najvećem projektu u historiji NS/FS BiH, rekonstrukciji 12 glavnih terena na stadionima klubova koji se takmiče u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Predstavnici UEFA su dali punu podršku ovom projektu i njegovoj realizaciji.

Na Kongresu su bile apostrofirane činjenice o šteti koju je cijelom fudbalskom svijetu donijela pandemija COVID-19. Veliki napori se ulažu na prevazilaženju ove teške situacije u cijelom svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tačke dnevnog reda su aklamativno usvojene, rad po svakoj temi je obrađen u skladu sa standardom i prihvaćen od strane delegata. Tokom Kongresa je bilo riječi o daljem razvoju fudbala, kao i određenih izmjena u Statutu FIFA. Svi prijedlozi su jednoglasno usvojeni", saopšteno je iz NFSBiH.

Podsjećanja radi, ranije ovog mjeseca NSBiH je raspisao međunarodni tender za izgradnju dvanaest hibridnih terena. To je veoma važan korak za snažniji razvoj bh. fudbala. 

Top Komentari

Massimo.real
Vidi likova,...da nije Fudbalskog saveza (uhljebljenja), nikada ne bi aviona ugledali, a kamo li Dohe.
32 1
Kiss
Hej koje su oni pare na ovom putovanju potrošili i gotive se a ni jedan nema pojma o fudbalu,neka mi ćemo kao narod platiti kao i sve ostalo
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi