Zeljković primio važne goste, poznat je datum početka radova na premijerligaškim terenima

Najvažniji projekat NFSBiH

Zeljković primio važne goste, poznat je datum početka radova na premijerligaškim terenima

A. Čaušević

Kako sada stvari stoje uskoro će početi realizacija najvažnijeg projekta NFSBiH. 

Predsjednik Saveza Vico Zeljković je u ponedjeljak ugostio važne goste sa kojim se razgovaralo o nekoliko jako bitnih tema za bh. fudbal.

Zeljković je bio domaćin UEFA direktora nacionalnih asocijacija Zorana Lakovića i Răzvana Burleanua člana FIFA Izvršnog odbora, i predsjednika Fudbalske federacije Rumunije.

Laković i Burleeanu su prisustvovali sjednici Izvršnog odbora, a u utorak će biti i posebni gosti na zasjedanju Generalne skupštine Saveza.

"Naš cilj je nastaviti raditi na stvaranju boljih uslova za razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini a uz podršku FIFA/UEFA spremni smo prevazići sve izazove i gledati samo u budućnost", poručio je Zeljković.

Na danas održanoj sjednici IO pored redovnih tačaka dnevnog reda, koje su se odnosile na pripreme za sutrašnju sjednicu Generalne skupštine NS/FS BiH, razmatrale su se i ponude dospjele na međunarodnom tenderu za projekt „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“.

U skladu sa tenderskim pozivom koje je pripremila Komisija za izbor najboljeg ponuđača, na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude.

Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izvršni odbor NS/FS BiH je prihvatio prijedlog Komisije, i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu. Projekat je u cjelosti spreman, jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH.

Zvaničan početak radova se očekuje u prvoj polovini maja 2022. godine.

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Podrska Vici! Cim su blatnjavi torpedo i magaRAd protiv njega znaci da valja!
4 14
Fixa
Ljudi bi samo da kritikuju covjek jedini koji je pokrenuo najbitniji dio premijer lige BiH ako uradi ove terene svaka cast, kvalitet lige ce se povecati.
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi