Ovacije za legendu

Adriano se vratio!

Edmir Škorić

Specijalni gost na Giuseppe Meazzi večeras je legendarni brazilski napadač Adriano.

Adriano je stigao u Milano kako bi svom nekadašnjem klubu dao podršku u duelu s gradskim rivalom Milanom u revanšu polufinala Kupa Italije, nakon što je prvi meč završen rezultatom 0:0.

Slavni Brazilac našao se na tribinama stadiona u Milanu, a dobio je velike ovacije Interovih navijača, koji ga pamte po najboljem.

"Najbolje uspomene na moju karijeru vezane su za Inter", rekao je Adriano.

Ističe da se i danas naježi kada čuje pjesme navijača Intera, naročito one u kojima se i on sam spominje.

"Navijači Intera učinili su me posebnim čovjekom", ističe Adriano, koji se smatra jednim od najboljih cenatrora koje je Inter imao u svojoj bogatoj klupskoj povijesti.

Imao je dobru karijeru, postizao je neke vrhunske golove, a bio je prepoznatljiv po svojoj fizičkoj dominaciji na terenu, ali i silovitom ljevicom kojom je postigao brojne golove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegova karijera je u potpunosti bačena u drugi plan nakon što je upao u depresiju, izazvanu smrću oca.

S Interom je osvojio četiri Scudetta, dva Kupa, te tri Superkupa Italije. Igrao je još za FDlamengo, Corinthians, Parmu, Fiorentinu, Romu, Atletico Paranense, a karijeru završio 2016. u dresu Inter Miamija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.