Dok se čeka milanski derbi, Sky objavio sastave: Hoće li Inzaghija koštati odabir napadača?

Džeko na klupi?

Dok se čeka milanski derbi, Sky objavio sastave: Hoće li Inzaghija koštati odabir napadača?

Edmir Škorić

U 21 sat počet će Dery della Madonnina, duel Intera i Milana, u okviru polufinala Kupa Italije.

Nakon što je prvi sada već zaboravljeni duel odigran još početkom marta završen bez pogodaka, nepopularnim rezultatom 0:0, večeras se očekuje mnogo više uzbuđenja kada će Inter formalno biti domaćin na Giuseppe Meazzi, odnosno San Siru.

Milanski rivali bore se ove sezone za Scudetto, a istodobno vode bitku za trofej u Kupu. Pobjednika čekaju Juventus ili Fiorentina u velikom finalu.

Interu se daje mala prednost, no Milan je u posljednje vrijeme uspješniji u omjeru s gradskim rivalom i generalno zna da odigra te velike utakmice, što je nebrojano puta pokazao tokom sezone, a obično je bodove prosipao na daleko manjim mečevima.

Nas sve najviše zanima šta će biti s Edinom Džekom, ali sudeći prema tvrdnjama italijanskog Skyja, Dijamant počinje s klupe, dok će u napadu zaigrati argentinski tanem Lautaro Martinez - Joaquin Correa.

Osim Džeke, iz početne postave ispao je i Denzel Dumfries, a umjesto njega će desnu bočnu stranu pokriti Matteo Darmian, dok bi ostatak formacije trebao da bude isti.

Prvih 11 Intera za večeras prema Sky Sportu: Handanović, Šrinjar, De Vrij, Bastoni, Perišić, Brozović, Barella, Darmian, Calhanoglu, Lautaro i Correa.

Milanu nedostaju neki važni igrači, a očekuje se da naš Rade Krunić počne s klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvih 11: Maignan, Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez, Tonali, Bennacer, Messias, Kessie, Leao i Giroud.

To je uglavnom sastav koji igra u posljednje vrijeme i kojem trener Stefano Pioli najviše vjeruje, s tim da je za očekivati kasnije ulazak Rebića, Saelemaekersa, Diaza, pa i našeg Krunića.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Ukratko juventus osvaja
2 5
Barberez9
Lautaro je ljut, on rijesava danas …
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi