Sve spremno za derbi: I Inzaghi i Pioli napravili iznenađenja u sastavu

Inter - Milan

Sve spremno za derbi: I Inzaghi i Pioli napravili iznenađenja u sastavu

Edmir Škorić

Inter i Milan odigraće revanš utakmicu polufinala Kupa Italije na stadionu Giuseppe Meazza.

Prvi meč gradskih rivala završen je rezultatom 0:0, a vidjet ćemo hoće li se mreže večeras tresti i hoće li se u 90 minuta ili kroz naknadnih pola sata, pa i možda i na penale odlučiti prvi finalista najmasovnijeg takmičenja u Italiji.

Kao što je i najavljeno danas, Edin Džeko neće biti starter, pa šansu čeka s klupe, a osim njega iz prve postave je ispao i Denzel Dumfries. Umjesto njih dvojice su u prvih 11 Joaquin Correa i Matteo Darmian.

Interovih 11: Handanović, Škriniar, De Vrij, Bastoni, Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić, Lautaro, Correa.

Za Milan će nastupati Maignan, Calabria, Theo Hernandez, Kalulu, Tomori, Bennacer, Tonali, Kessie, Leao, Saelemaekers i Giroud.

I Pioli je napravio jedno iznenađenje, pa je umjesto najavljenog Messiasa šansu od prve minute na poziciji desnog krila dao Belgijancu Saelemaekersu. Rade Krunić ostao je na klupi.

Podsjećamo da će pobjednik iz ovog dvomeča u velikom finalu igrati protiv boljeg iz duela Juventus - Fiorentina, koji sutra igraju svoj revanš.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Forza Milan
3 0
Eno30
Forza Inter
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi