Uvjerljivo izdanje Nerazzurra

Inter razbio Milan i izborio veliko finale, rivala će saznati sutra

Edmir Škorić

Nogometaši Intera pobijedili su Milan s 3:0 u revanšu polufinala Kupa Italije.

Iako je u prethodna tri susreta ove sezone Milan bio neporažen u duelima s Interom, večeras su na Meazzi razbijeni.

I dok je Inter koristio svaku priliku, Milan mnoge svoje prilike nije iskoristio, pa je doživio težak poraz, te je izgubio jedno od dvije bitke sa gradskim rivalom - druga je ona za Scudetto.

Inter je poveo nakon samo četiri minute nakon eurogola Lautara Martineza, a Argentinac je u 40. minuti na asistenciju sunarodnjaka Joaquina Corree povisio na 2:0. Taj gol došao je nakon nekoliko sjajnih prilika Milana i kada je u zraku visio gol Rossonera.

Uspio je Milan u 66. minuti zatresti mrežu Handanovića, uradio je to Bennacer lijepim udarcem poslije gužve koja je nastala nakon kornera, no VAR je pokazao da je Kalulu smetao Handanoviću o ofsajdu, pa je gol poništen.

Tu su na neki način i ubijene sve nade Milana da može da se vrati, a dotukao ih je rezervista Gosens na asistenciju Marcela Brozovića u 82. minuti.

Edin Džeko je igrao od 70. minute, kada je ušao umjesto Martineza, dok je Rade Krunić kod Milana u 73. minuti zamijenio Bennacera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter će u finalu igrati protiv pobjednika iz meča Juventus - Fiorentina. Stara dama ima 1:0 iz prvog meča odigranog u Firenci, pa će u Torinu tražiti potvrdu plasmana u finale.

Milanu, koji je večeras zaista razočarao, ostaje nada da će uspjeti završiti na prvom mjestu Serije A koje drži dobrim dijelom sezone, no prema trenutnoj formi, Inter izgleda dosta spremnije i bolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.