Zaboravljeni Pato vraća se na veliku scenu? "Čekam poziv"

Brazilac bi opet u Milana

Zaboravljeni Pato vraća se na veliku scenu? "Čekam poziv"

Edmir Škorić

Brazilski napadač Alexandre Pato ima želju da se vrati u svoj nekadašnji klub Milan.

Pato je zvijezda Orlando Ciyja u MLS-u, ali nada se povratku na San Siro gdje je igrao od 2007. do 2013. godine, kada je oduševljavao svojim napadačkim umijećem i važnim golovima za Rossonere.

Iako ga je karijera odvela u klubove kao što su Corinthians, Villarreal, Tianjin Tianhai, Sao Paulo i sada, Orlando City u godinama nakon njegovog odlaska, Pato kaže da mu nedostaje Italija i da bi volio da se vrati u Milano.

"Osjećam se dobro u Orlandu i imam ugovor ovdje, ali Maldini zna da sam spreman da se vratim", rekao je Pato.

"Zreliji sam, imam drugačiji odnos prema nogometu i mogao bih biti koristan mladim igračima. Nedostaju mi Italija i Italijani. Svojoj supruzi uvijek govorim da ću jednog dana da je odvedem u Italiju i da će joj onda biti jasno zbog čega patim za tom zemljom", dodao je napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Za mene je Milano bio fundamentalni grad. Naučio sam mnogo stvari i sve mi nedostaje o Milanu. Volio bih da se vratim u klub. Uostalom, u Seriji A ima mnogo igrača u poznijim godinama", zaključio je.

Napadač se prvobitno pridružio Milanu u januaru 2008. godine, postigavši 63 gola u 150 nastupa. Ipak, nakon sjajnog početka života u Seriji A, Pato je bio teško povrijeđen, zbog čega je napustio klub.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi