Đavoli se obrukali na Anfieldu

Anonimni dečko postidio zvijezde Manchester Uniteda: Minut mu je bio dovoljan da pokaže kako se igra

Admin Čaušević

Manchester United je u ovoj sezoni izgubio od Liverpoola sa ukupnih 9:0 što dovoljno govori o razlici između ova dva kluba. 

Drugi ovosezonski duel donio je pobjedu Redsa s 4:0. Domaćim je na Anfieldu bilo dovoljno pet minuta da dođu do vodstva zahvaljujući golu Luisa Diaza.

Do kraja meča pogođali su Sadio Mane i Mohamed Salah pa su izabranici Juergena Kloppa protiv najljućeg rivala uspjeli popraviti i gol-razliku.

Mnoge zvijezde Uniteda koje zarađuju ogroman novac su bile daleko ispod svog nivoa, a jedina svjetla tačka je bio anonimni 19-godišnjak.

U posljednjih desetak minuta priliku za igru je dobio Hannibal Mejbri i za minut je pokazao svim ostalim igračima Uniteda kako se igra derbi.

Mejbri je silovito ušao u utakmicu, šprintao je, borio se i žestoko startao... Radio je sve ono što nisu njegovi saigrači koji na sedmičnom nivou zarade stotine hiljada eura.

Činjenica da tinejedžer koji i nema previše iskustva u seniorskom fudbalu treba biti primjer iskusnim i startijim kolegama dovoljno govori kroz kakav period prolazi Untied.

Nakon utakmice razočarenje je veliko među navijačima Uniteda, pod upitnikom je i plasman u Evorpu naredne sezone, a legendarni Roy Keane je u jednoj rečenici opisao cijelu sitaciju.

"Nisam ljut, ovo je samo tužno, tužno za gledati", rekao je vidno razočarani Keane nakon utakmice na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fudbaleri Uniteda su još jednom bili ispod svakog nivoa, Ralf Ragnick nije uspio oporaviti ekipu nakon dolaska na klupu umjesto Ole Gunnar Solskjaera i vidjet ćemo šta će reći tabela na kraju još jedne turbulentne i teške sezone za tim sa Old Trafforda.

Kamera je sinoć na Anfieldu u par kadrova uhvatila i legendarnog Sir Alexa Fergusona koji je izgledao potpuno razočarano i u nevjerici zbog onoga što vidi na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.