Igra mačke i miša na Anfieldu iznjedrila legitimnog kandidata za Zlatnu loptu

Liverpool ubjedljiv protiv Manchester Uniteda

Igra mačke i miša na Anfieldu iznjedrila legitimnog kandidata za Zlatnu loptu

Admin Čaušević

Liverpool nastavlja sa pružanjem sjajnih partija, a posljednja žrtva Redsa je najveći rival Manchester United. 

U derbiju koji je prema stanju na terenu bio igra mačke i miša Liverpool je slavio ubjedljiv trijumf s 4:0 i tako preuzeo čelo Premiershipa uz utakmicu više u odnosu na Manchester City.

Crveni đavoli na teškom gostovanju nisu izdržali ni pet minuta. Harry Maguire je opet izgubio kompas, Mohamed Salah se lansirao prema golu te nesebično uposlio Luisa Diaza koji pogađa već u 5. minuti.

Na isteku sedme minute scena za pamćenje. Cijeli Anfield Road je ustao i aplaouzom dao podršku Cristianu Ronaldu koji je u ponedjeljak izgubio sina te nije konkurisao za večerašnji susret.

Uslijedio je period mirne igre sve do 22. minute kada je Sadio Mane magičnom asistencijom uposlio Salah koji izlazi sam pred De Geu i rutinski zabija za svoj 21. ligaški gol.

Oglasi

Da kraja prvog poluvremena još jedna lopta u mreži gostiju, ali je Diaz bio u ofsajdu pa je taj pogodak opravdano poništen.

U drugom poluvremenu nešto odlučnije i hrabrije izdanje gostiju koji su zaigrali ofanzivnije, ali bez obzira na posjed lopte bili su poprilično nemoćni.

U 64. minuti za doličnu predstavu golom se nagradio Mane te je tako Senegalac potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi te je legitimni kandidat za osvajanje Zlatne lopte. Njegov gol pogledajte ovdje.

Ostatak meča je bilo rutinsko odrađivanje posla za Redse koji nastavljaju da žive sad da mogu do četiri trofeja u sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 85. minuti zabili su i četvrti gol preko Salaha koji je tako u derbijma protiv Uniteda strijelac bio po deveti put izjdnačivši se sa Stevenom Gerrardom.

S druge strane Unitedu je ovo bio deveti ligaški poraz u sezoni te se plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone pretvara u nemoguću misiju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...steta sto i Jota jedan ne slozi za novu petardu,ali mislim da su se sazalili zbog Penalda...dosta im 4,gol razlika popravljena.
5 15
Chesa
Mane i Salah dominiraju - što jes jes.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi