Rođeni u velikom stilu do finala

Velež pokorio i Tušanj i zakazao finale sa Sarajevom na Bilinom polju!

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

FK Velež plasirao se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Nakon 4:0 pobjede u Mostaru u prvoj utakmici protiv Tuzla Cityja, u revanšu odigranom danas na Tušnju Rođeni su upisali još jednu pobjedu, ovaj put rezultatom 0:1.

Sjajan početak susreta smo vidjeli. U trećoj minuti slobodan udarac za Velež, Vehabović ubacuje, Doffo je zaspao i pustio Radovića koji glavom šutira tik pored gola Brajlovića.

Na drugoj strani odmah šansa. Džafić je ispalio jedan šut s tridesetak metara i pogodio prečku gola Bogdanovića.

Četiri minute kasnije, iz teške pozicije šutira Emilio Nsue. Svijeća je to bila koja je završila u naručju golmana gostiju.

Prekršaj u 20. minuti nad Mehidićem pravi Peco, dobija žuti karton, a domaći tim skraćeni korner. Užasno je to izveo Ante Vukušić i poslao loptu na atletsku stazu.

Nakon pola sata igre povrijedio se Brandao kojeg mijenja Dženan Zajmović.

Slobodan udarac Tuzla Cityja u 33. minuti donosi novu veliku priliku. Šutirao je Vukušić i opet se zatresao okvir Bogdanovićevog gola.

Kazna je stigla u 41. minuti. Dejanović je ubacio loptu na drugu stativu, Zvonić je vratio u peterac, a Vehabović pogodio mrežu Brajlovića za vodstvo mostarske ekipe.

Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imao je Velež, ali šut Zajmovića lagano hvata Brajlović.

Mnogo sreće za domaće u 61. minuti. Morris je vratio loptu Brajloviću, ona prolazi kraj golmana Tuzle i na svu sreću po njega odlazi u korner, a ne u gol.

Tri minute kasnije nova dobra akcija Veleža, Dejanovićev šut blokiran i odlazi u korner.

Pokušao je i Tomašević kod domaćina, ali bolje da nije. Njegov šut u 71. minuti ide u aut. Ćosić 13 minuta nakon toga sjajno šutira, a Brajlović još bolje brani. 

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa se Velež s ukupnih 5:0 plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Protivnik Veležu u finalu biti će ekipa Sarajeva koja je nakon 2:0 u prvom meču identičnim rezultatom i danas savladala Igman u revanšu i prošla dalje.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine odigrat će se 19. maja na stadionu Bilino polje u Zenici, a trofej brani upravo FK Sarajevo.

Velež će tražiti prvi trofej Kupa Bosne i Hercegovine, a Sarajevo osmi. Spomenimo i to da upravo Sarajevo brani trofej osvojen prošle sezone.

Polufinale Kupa BiH, revanš:

Tuzla City - Velež 0:1 (Vehabović 41')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Tuzla City: Brajlović, Šukilović, Nukić, Nsue, Vukušić, Karjašević, Tomašević, Džafić, Mehidić, Doffo, Morris.

FK Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Bajrić, Ćosić, Brandao, Peco, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Radovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.