Vasoski: Rutinski smo odradili posao, želimo u Evropu

FK Sarajevo u finalu Kupa

Vasoski: Rutinski smo odradili posao, želimo u Evropu

Samir Mlaćo
Nakon revanš meča polufinala Kupa naše zemlje svoje viđenje dao je trener FK Sarajevo Aleksandar Vasoski.

Sarajevo je prošlo u finale pobjedom sa ukupnih 4:0 i sada ga čeka duel protiv pobjednika dvomeča FK Tuzla City – FK Velež.

“Hvala domaćinu nakon korektnosti. Bili smo poljuljani nakon Mostara, ali prošli smo dalje. Niko se nije povrijedio, rutinski smo ovo odradili. Ovo nam je 11. finalo, rekordno u BiH. Sada ćemo se fokusirati na Tuzlu City. Igman igra dobro, vole da igraju, te im svim srcem želim da se plasiraju u Premijer ligu“, kazao je Vasoski.

Situacija sa Avramovskim? Šta ste izvukli iz meča u Mostaru?

“Vidi se da naša igra oscilira. Dvije utakmice postignemo 12 golova, radimo na psihologiji i da uhvatimo kontinuitet. Avramovski nam fali, danas je trenirao individualno i biće spreman za Borac. Finale se igra da se osvoji, gledat ćemo da izađemo u Evropu, ali nećemo zapostaviti ni ligu“.

Govorio je i o kvaliteti Zrinjskog koji je nadigrao bordo tim.

“Igraju 90 minuta presing, trener to želi, a ekipa je tako selektirana. Zrinjski je ekipa iznad ove lige“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada Sarajevu ide teži raspored. Evropa 'visi'.

“Želimo da budemo treći, imamo direktan duel sa Tuzlom City i Borcem. Ako sve dobijemo bićemo treći. Nadam se da ćemo na kraju ispuniti naše ciljeve“.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velez1922Inter1908
Ubit ce vas Velez ko mraz paprike u finalu kupa
2 5
Bordoakapitar
Smijesan si treneru. U naredne dvije utakmice sa ovakvim pristupom i igrom mozemo maximalno bod izvuci a finale kupa izgubiti. Bojim se da mi Evropu vidjeti necemo ove godine...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi