Već šest godina igra za Konyaspor

Jedna riječ je bila dovoljna da pokažu Hadžiahmetoviću kakva legenda kluba je postao

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović i ove sezone igra u dosta dobroj formi u dresu turskog Konyaspora.

Ovaj 25-godišnji veznjak je u Konyaspor došao još početkom 2016. godine iz Željezničara i bio je to odličan potez turskog kluba. Hadžiahmetović je od dolaska u ovaj klub standardan u veznom redu i u potpunosti je opravdao uloženi novac za transfer.

Bh. reprezentativac je i ove sezone jedan od najvažnijih igrača u ekipi Konyaspora koja igra odlično i trenutno je trećeplasirana na tabeli i s Fenerbahčeom će se boriti do kraja sezone za mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

U dosadašnjem dijelu sezone Hadžiahmetović je u prvenstvu propustio svega dvije utakmice. Odigrao je 31 meč i zabio je dva gola, te je dodao još tri asistencije.

Kakvu ulogu u ekipi Konyaspora ima bh. reprezentativac najbolje je pokazala objava turskog kluba na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Poručili su da je Hadžiahmetović pravi maestro na terenu, te su izdvojili njegovu odličnu statistiku. Na terenu je proveo 2789 minuta, uspješnost dodavanja je na čak 88%, osvojio je 159 lopti, te ima 55% osvojenih duela u dosadašnjem dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.