Član Serije A poslao ponudu za Amira Hadžiahmetovića

Turski mediji tvrde

Član Serije A poslao ponudu za Amira Hadžiahmetovića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović (25) karijeru bi mogao nastaviti u italijanskoj Seriji A. Za njegove usluge zainteresovan je Udinese.

Amir Hadžiahmetović već godinama igra veoma dobar fudbal u dresu turskog Konyaspora. Bh. veznjak je standardan član ekipe koja je u vrhu turskog fudbala i svojim igrama je privukao veliku pažnju iz jačih liga.

Turski mediji pišu kako je interes za 25-godišnjeg vezistu pokazao italijanski Udinese. Fanatik piše kako je Konyaspor dobio ponudu tima iz Udina koja iznosi tri miliona eura.

Međutim, Konyaspor želi više novca. Za sada nemaju namjeru pustiti bh. veznjaka za samo tri miliona eura i Udinese će morati da ponudi veću cifru.

Isti list tvrdi da za Hadžiahmetovića postoji ponuda i iz Belgije, ali nije saopšteno ime tima koji bi ga želio dovesti u svoje redove.

Amir Hadžiahmetović je dijete sarajevskog Željezničara. Prošao je sve omladinske kategorije tima s Grbavice, a član Konyaspora postao je 2016. godine.

Za turski klub je odigrao ukupno 170 utakmica i zabio je 10 golova, a treba istaći da je ugovorom za ovaj klub vezan do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ove sezone Hadžiahmetović je odigrao 30 utakmica u prvenstvu Turske i ima učinak od jednog gola i dvije asistencije. Njegov tim je na trećem mjestu tabele.

Hadžiahmetović je postao i standardan član reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 16 utakmica.

Top Komentari

irnes4
Neka hvalaa ,bolje 90 min igrati ,nego ruke u gacama na klupi u italiji Bilo je nasih iz turske u italiji ,pa izmjenjase dosta klubova
4 1
Chesa
Bajić je bio u Udinezeu pa se nije proslavio. Projena sredine nebi ti naškodila - mlad si. Sretno u svakom slučaju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi