Amar Rahmanović saznao kaznu za incident protiv Rizerspora!

Dobro je prošao

Amar Rahmanović saznao kaznu za incident protiv Rizerspora!

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Amar Rahmanović danas je saznao kaznu za direktan crveni karton koji je prošlog vikenda dobio protiv Rizespora.

Konyaspor je za vikend poražen u gostima protiv Rizespora sa 2:1, a utakmicu je obilježio crveni karton Rahmanovića koji je u šestoj minuti sudijske nadoknade morao u svlačionicu.

Rahmanović je nakon jednog prekršaja žustro reagovao i odgurnuo blago sudiju nakon čega mu je on pokazao direktan crveni karton.

To je još više naljutilo bh. veznjaka koji je potom nasrnuo na glavnog sudiju, ali na svu sreću saigrači su ga brzo uspjeli smirit. Ipak, već tada je bilo jasno da će Rahmanović biti kažnjen.

Mediji u Turskoj prethodnih dana su špekulisali da bi Rahmanović mogao čak biti suspendovan do kraja ove sezone, ali na svu sreću to se nije desilo.

Naime, FS Turske objavio je danas da je Rahmanović kažnjen sa četiri utakmice suspenzije, te pored toga će morati platiti novčanu kaznu od 2.000 KM. Pored svih tih nagađanja oko kazne sigurno je da Rahmanović može biti na kraju zadovoljan jer je dobro prošao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 27-godišnji veznjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Konyaspora odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima i uspio je postići šest golova i dodati jednu asistenciju.

Rahmanović je u Konyaspor stigao početkom 2021. godine nakon nekoliko dobrih sezona u dresu Sarajeva. Ponikao je u tuzlanskoj Slobodi, a još je igrao za Novi Pazar, Olimpik, Istru, Koper, Maribor i Celje.

Top Komentari

Hasni
2000 KM
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi