Bosanci vode Konyaspor ka Ligi prvaka: Golčina Hadžiahmetovića zapečatila sudbinu Gazientepa

Važna tri boda za domaći tim

Bosanci vode Konyaspor ka Ligi prvaka: Golčina Hadžiahmetovića zapečatila sudbinu Gazientepa

E. Ganibegović

Konyaspor je danas  u 33. kolu turske Superlige s 4:1 slavio protiv Gaziantepa.

Domaći tim je u vodstvo stigao u 32. minuti kada je pogodio Cekici, a posao im je olakšan sedam minuta kasnije kada gosti ostaju s 10 igrača na terenu jer je Erdogan dobio direktan crveni karton.

Do kraja poluvremena, tačnije u 44. minuti, Koka je uduplao vodstvo Konyaspora.

Tačku na i kada je u pitanju pobjednik golčinom je stavio u 56. minuti reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović.

[twitter]https://twitter.com/golkolik15/status/1515659076918726659?s=20&t=kJoAbFIvtTcEWbn_OKdmuQ[/twitter]

Do utješnog gola gosti su stigli preko Demira tri minute prije kraja utakmice, a Michalak je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:1.

Oglasi

Amir Hadžiahmetović odigrao je svih 90 minuta za Konyaspor, baš kao i Ibrahim Šehić koji je bio bliziu da sačuva mrežu netaknutom. Marin Aničić je meč presjedio na klupi, dok Amara Rahmanovića nije bilo zbog suspenzije.

Ovom pobjedom Konyaspor se drugoplasiranom Fenerbahceu približio na samo bod zaostatka i sada ima 61, te će se do kraja voditi velika bitka za tu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. 

Gaziantep je 15. s 41 poenom i s 11 poena je više iznad opasne zone, te je za njih ova sezona skoro pa i završena kada je rezultatski imperativ u pitanju.

U narednom kolu bh. društvo i Konyaspor u goste će kod Yeni Malatyaspora, dok će Gaziantep ugostiti Goztepe za koji je konačno počeo braniti Kenan Pirić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 33. kolo:

Konyaspor - Gaziantep 4:1 (Cekici 32', Koka 44', Hadžiahmetović 56', Michalak 90+4'; Demir 87')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti