Odličan susret

Široki slavio u Mostaru, Zrinjski se oprašta od elite

Emir Dindić

U okviru 24. kola košarkaši Zrinjskog na svom terenu dočekali su Široki. U izuzetno zanimljivoj utakmici slavili su gosti rezultatom 87:77. 

Nakon prvih 10 minuta bilo je 21:21. Drugi period tek nešto bolja igra gostiju koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 15:12. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 36:33 u korist Širokog.

Treći period košarkaši Širokog ubacuju u brzinu više te ovaj period rješavaju rezultatom 26:15. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 62:48 u korist gostiju.

Do kraja tek nešto bolja igra domaćina ali nedovoljno da se izbjegne poraz. Na kraju 87:77 za ekipu Širokog.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Luka Božić sa 30 poena, a tome je dodao sedam skokova i osam asistencija. Sjajnu utakmicu odigrao je i Ive Ivanov koji je dodao 17 poena i devet skokova.

Domaći sastav predvodili  su Anes Podojak sa 23, odnosno Emir Čerkezović sa 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.