Široki ostavio i zadnji atom snage na parketu, ali ostao bez finala
FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga

Sjajna utakmica

Široki ostavio i zadnji atom snage na parketu, ali ostao bez finala

E. Dindić

Sjajnu utakmicu gledali smo u susretu između MZT-a i Širokog.  Na kraju domaći košarkaši slave pobjedu rezultatom 75:71. 

Prvi period dosta izjednačena košarka ali na kraju Široki ima prednost od 20:19. Drugi period mnogo bolja igra domaćeg sastava koji ovo rješava rezultatom 25:19. Na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 44:39 u korist domaćeg sastava.

Ponovo Široki prikazuje nešto bolju igru u trećem periodu te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 17:16. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 60:56, u korist MZT-a.

Četvrti period velika borba za svaki koš, na kraju više sportske sreće imali su domaći košarkaši koji su na kraju upisali pobjedu rezultatom 75:71.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Pobjednički sastav predvodio je Damjan Stojanovski a 17, dok je Juan Davis dodao 14. Kod Širokog bolji od ostalih bili su Josip Bilinovac sa 20 , dok ga je Luka Božić dodao 14 uz 12 skokova.

Top Komentari

Farense
Napisite i da je kriminalno suđenje bilo. I da je igrač Širokog pogođen u glavu s tribina
3 0
inoxsteel
Štata, Široki je zaslužio više. Suđenje loše, domaćinsko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi