Bh. okršaj pripao Širokom: Luka Božić nezaustavljiv za Sparse
FOTO: Dragana Stjepanović/ ABA liga

ABA 2 liga

Bh. okršaj pripao Širokom: Luka Božić nezaustavljiv za Sparse

E. Dindić

U četvrtfinalnom bh. okršaju  ABA 2 lige   Širokog i Sparsa, pobjedu su odnijeli izabranici Danijela Jusupa rezultatom 85:81.

Nakon prvih 10 minuta bilo je 26:16 za Široki. I u nastavku bolja igra izabranika Danijela Jusupa koji i drugi period rješavaju u svoju korist rezultatom 16:15. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 42:31 u korist Širokog.

Treći period bude se izabranici Miodraga Kadije i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultat 24:19. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 61:55 u korist izabranika Danijela Jusupa.

U posljednjem periodu uspjeli su košarkaši Sparsa da smanje rezultat na 83:81, ali snage za više od toga jednostavno nije bilo. Na kraju Široki slavi pobjedu rezultatom 85:81.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod Širokog istakao se sjajni Luka Božić sa 31 poenom sedam skokova i  pet asistencija, dok ga je odlično pratio Josip Bilinovac sa 25 poena. Sparse u ovom susretu predvodio je Mašan Vrbica sa 16, dok je Marko Ramljak postigao 13 poena. 

Top Komentari

Salgijica
Sramota. Kakvi amateri od bezveznog sirokog da izgube... trener je kriv jer oni ne znaju akcije odigrat
0 5
brmbrm
Široki uz Igokeu najbolja ekipa u BiH.Zasluzuju prvu aba ligu
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi