Zrinjski obrukao Bratunac u Mostaru

Mostarci upisali novu pobjedu

Zrinjski obrukao Bratunac u Mostaru

E. Dindić

U okviru 26. kola Premijer lige BiH za košarkaše, svoj susret unaprijed  su odigrali Zrinjski i Bratunac. Domaći sastav na kraju je upisao pobjedu rezultatom 97:59. 

Već nakon prvog perioda koji je završio rezultatom 32:13, bilo je jasno da će ova utakmica ići u jednom smjeru.

Drugi period završen je rezultatom 29:13, pa je na poluvremenu Zrinjski vodio sa 61:26.


Treći period gosti iz Bratunca dobijaju sa 14:9, pa nakon 30 minuta rezultat je glasio 70:40. U četvrtom periodu ponovo odlična igra domaćina koji na kraju slave pobjedu rezultatom 97:59.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Anes Podojak sa 24 , Omar Pajić sa 14, dok je Roberto Soldo postigao 12. Bolji od ostalih u redovima Bratunca bili su Andrija Drašković sa 19 Giorgi Baqaradze sa 13, dok je Miloš Šarenac postigao 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi