Iznenađenje

Nisu svi paraziti: U PSG-u zarađuje 12 miliona eura i želi da ide

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri fudbal igraju kako bi zaradili što više novca i uživali u penziji bez problema. 

I dok mnogi gledaju kako da zarade što više makar to značilo i sjedenje na klupi, ima ih koji bi radije da igraju iako zarađuju ogroman novac.

PSG se nalazi u grupi klubova koji najviše troše na plate igrača. Prema nekim procjenama na godišnjem nivu se ta cifra kreće oko 370 miliona, a prosječna plata iznosi nešto više od 10 miliona eura.

Među fudbalerima koji zarađuju odličan novac je i iskusni golman Keylor Navas koji je bez obzira na platu od 12 miliona eura zatražio odlazak.

Golman Kostarike je nezadovoljan svojim statutom u ekipi te želi da se stvari promijene ili će otići već na ljeto. Kazao je to nakon meča sa Angersom.

"Imam dobar odnos sa Gianlugijem Donnarummom. Ali želim da igam u svim utakmicama. Ako budem u istoj situaciji kao ove sezone, bit će komplikovano. Stvari se moraju mijenjati", poručio je 35-godišnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navas je ove sezone branio na 23 utakmice, a u ključnom dijelu sezone ''jedinicu'' mu je uzeo Donnarumma. U tom periodu Italijan je imao niz užasnih utakmica.

O Navasu se može govoriti kao jednom od najpotcjenjenijih golmana današnjice. U Realu je branio sjajno, ali su Kraljevi doveli Thibauta Courtoisa. Slično mu se desilo i u PSG-u kada je stigao Donnarumma.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.