Velike najave iskusnog veznjaka: "Naš klub će biti velik kao PSG i Manchester City"

Shelvey u intervjuu za Sky

Velike najave iskusnog veznjaka: "Naš klub će biti velik kao PSG i Manchester City"

Eldar Ganibegović

Engleska Premier liga potvrdila je u oktobru mjesecu 2021. godine kako je Newcastle dobio nove vlasnike.

Investicioni fond iz Saudijske Arabije ima 80 posto vlasništva nad klubom, a na njegovom čelu je princ Mohammed Bin Salman, a ostatak vlasništva imaju Amanda Stavley i braća Reuben.

Svrake su tako preko noći postale najbogatiji klub na svijetu. Ove sezone prvi cilj je ostanak u Premier ligi, a prvi potez novih vlasnika bila je smjena trenera Stevea Brucea umjesto kojeg je stigao Eddie Howe.

Sljedeći potezi povučeni su u januarskom prijelaznom roku. Igrači kao što su Bruno Guimaraes, Chris Wood, Kieran Trippier, Dan Burn i Matt Targett pridružili su se Newcastleu te zajedno s novim trenerom opravdali ukazano povjerenje.

Newcastle je slavio u osam od posljednjih 13 utakmica i zahvaljujući tome, gotovo je siguran da će se zadržati u engleskoj eliti. Trenutno je na 14. mjestu na tabeli i 12 bodova ispred Burnleyja koji je u zoni ispadanja.

Novi vlasnici ne namjeravaju odmarati na lovorikama i žele stalno razvijati klub. Igrač Newcastlea Jonjo Shelvey rekao je da imaju vrlo ambiciozne planove.

"Ovaj klub će biti velik poput PSG-a ili Manchester Cityja. Potrajat će dugo, ali Newcastle bi mogao biti najbolji. Moramo biti strpljivi. Sve što želim je biti dio ovog projekta", rekao je veznjak u intervjuu za Sky Sports. 

Shelvey je također toplo govorio o Eddieju Howeu:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada prije nisam imao trenera poput njega. Prvo što je učinio bilo je da nam je dao karte. Na njima smo trebali napisati imena naših žena, djece i datume njihovog rođenja. Želi znati sve o nama. Drago mi je da ima povjerenje u mene i želim dati sve da mu uzvratim."

Shelvey je inače važan dio Svraka za koje je ove sezone nastupio na 24 utakmice, postigao dva gola i dodao tri asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Čuj biće veliki poput PSGa ili Citya! Sve si rekao, to su baš velikani fudbala!
3 0
Cocca87
hoce al ti neces igrat u njemu ccc..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi