Foto - EPA

Seli u MLS?

Kraj u Madridu, ali početak nove epizode za karijeru Garetha Balea

Midhat Šljivak

Gareth Bale će na kraju ove sezone napustiti Real Madrid gdje je proveo proteklih devet godina karijere. 

Velšaninu ugovor s Kraljevima ističe. Odavno je odlučeno da on neće biti produžen, a Bale još nije odlučio šta će biti njegov naredni korak u karijeri.

Bilo je informacija i kako je 32-godišnji ofanzivac spreman da završi karijeru i da sve zavisi od reprezentacije Velsa i eventualnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, ali danas stiže vijest da je Bale dobio unosnu ponudu za nastavak karijere.

MLS tim DC United u pregovorima je s Baleom i ponudili su mu saradnju uz unosan ugovor koji je navodno veći od cifre koju je u ovom klubu zarađivao čuveni Wayne Rooney.

Rooney je od ovog američkog tima uzimao tri i po miliona dolara po sezoni, ali navodno je ponuda za Balea još veća i pregovori uveliko traju.

Gareth Bale bi tako karijeru mogao nastaviti u MLS-u, no ostaje nam da vidimo hoće li se to zaista i desiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Velšanin je s Realom u proteklim godinama osvojio apsolutno sve. I sam je postigao mnogo važnih pogodaka, ali je zbog svog opuštenog stava prema klubu postao neprijatelj navijača.

Bale je ukupno za Real Madrid odigrao 258 utakmica i postigao je 106 pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.