Prvo oštri pogled i veseli osmijeh, onda jedan od najupečatljivijih trenutaka ikada

Potez koji je obilježio fudbal

Prvo oštri pogled i veseli osmijeh, onda jedan od najupečatljivijih trenutaka ikada

Admin Čaušević

Postoje trenuci, potezi i utakmice koje zauvijek uđu u historiju fudbalske igre.

Ronaldo da Lima i Thierry Henry su igrači kakvih danas nema. Tokom karijere su nekoliko puta igrali jedan protiv drugog, kako u reprezentativnom tako i klupskom fudbalu.

Kada je Henry bio na vrhuncu Ronaldovo vrijeme je polako prolazilo. Slaba koljena su uzimala danak, a počeo je i da se pojavljuje problem sa debljanjem.

Obojica fudbalera spadaju u grupu najboljih napadača ikada, a prvi i možda jedini put kada je Henry zasjenio Ronalda desio se u februaru 2006. godine.

Niz fudbalera je zablistalo na Santiago Bernabeu, možda i najljepšoj i najbitnijoj pozornici u svijetu fudbala, a da nisu došli iz Reala. Na prvu mnogi će pomisliti na Ronaldinha i Alessandra Del Piera.

Oglasi

Međutim, ono što je uradio Henry je definitivno jedan od nezaboravnih momenata i trenutak koji će se zauvijek pamtiti, posebno kada su u pitanju navijači Arsenala.

Uoči utakmice Francuz je uputio prepoznatljivi oštri pogled, s Ronaldom se pozdravio veselim osmijehom, onda je uslijedio ples. 

Topnici su slavili s 0:1. Jedini gol bio je maestralno djelo Henryja kada je nanizao nekoliko igrača Reala i matirao Ikera Casillasa.

U revanš susretu Arsenal je uspio nekako izdržati i proći dalje. Tim iz Londona je te godine došao do finala gdje je izgubio od Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Henry je bio istinski vođa te na neki način ''posljednjih mohikanac" jer je praktično sam na svojim leđima nosio cijelu ekipu i odveo je do finala.

Da jedan igrač svojim fenomenalnim igrama i potezima odvede tim do finala Lige prvaka je nezamislivo, upravo iz tog razloga Henryjeva predstava protiv Reala iz 2006. godine se smatra jednom od najboljih invidualnih u historiji fudbala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Najbolji igrac u historiji Arsenala toliko o jacini i historiji kluba
1 3
StarMoVe
Henry je bio umjetnik na terenu.. Picasso!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi