Benzema u neobičnom izazovu: Izgubio je duel za kojeg niko ne bi pomislio da će izgubiti

Na susretu protiv Osasune

Benzema u neobičnom izazovu: Izgubio je duel za kojeg niko ne bi pomislio da će izgubiti

A. Čaušević

Karim Benzema u meču protiv Osasune nije imao uobičajni učinak. 

U pobjedi Reala 1:3 sjajni Francuz je promašo dva penala. Sjajni golman domaćih je "hipnotizirao" Benzemu i u oba navrata pročitao nejgove namjere.

Iskusni napadač je ove sezone promašio već četiri kaznena udaraca, svaki u 2022. godini pa da je bio precizniji njegov učinak od 39 golova bi bio još bolji.

Međutim, iako se nije upisao u strijelce Benzema je dao doprinos pobjedi jer je poslužio Alabu kod prvog gola, a napravio je i ključne poteze koje su dovele do trećeg gola.

Upravo kod trećeg gola Benzema se našao u neobičnom izazovu jer se ''trkao'' sa sudijom utakmice Ricardom De Burgosom Bengoetxeom.

Benzema se oslobodio lopte i krenuo je u šprint. Interesantno da je paraleno s njim trčao i sudija. Na opšte iznenađenje glavni arbitar meča je bio taj koji je dobio trku.

Iako je sudija zaostajao za Benzemom kada je uvidio kako se akcija odvija naglo je ubrzao te je na kraju francuskog napadača ostavio iza sebe.

Bit sudija u vrhunskim ligama nije nimalo lako, zatjeva i posebnu fizičku spremu, ali brzina koju je pokazao De Burgos je zaista impresivna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Naslov je hit, **** kurir
5 0
Klicko
Pa sudija i benzema vole i igraju za isti tim,šta je ovdje čudno??
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi