Foto - EPA

Sezona, ali i karijera na Teatru snova došla je kraju

Kraj za Paula Pogbu na Old Traffordu!

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Paul Pogba (29) završio je sezonu u Manchester Unitedu, a po svemu sudeći odigrao je i svoje posljednje minute u dresu Crvenih đavola.

Klub iz Manchestera potvrdio je danas kako je 29-godišnji veznjak završio sezonu zbog problema s mišićem i on do kraja sezone više neće nastupati za Crvene đavole.

"Za Paula je ova sezona vjerovatno završena. Ljekar mi je rekao da ga čeka minimalno četiri sedmice pauze, a kako je posljednja utakmica krajem maja, ne vjerujem da će više igrati ove sezone", rekao je menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick.

Pogba je tako utakmicom protiv Liverpoola vjerovatno završio karijeru u Manchester Unitedu. Ugovor mu ističe na kraju sezone i on će po svemu sudeći karijeru nastaviti negdje drugo.

Francuski fudbaler se povezuje s Juventusom i PSG-om, a navodno je izvjestan njegov odlazak u redove pariškog velikana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Paulu Pogbu je ovo bio drugi boravak na Old Traffordu. Kupljen je od Juventusa 2016. godine za više od 100 miliona eura, ali uloženi novac kao i većina igrača u proteklim godinama na Teatru snova nije opravdao.

On je odigrao ukupno 226 utakmica i postigao je 39 pogodaka za Crvene đavole, a od trofeja je osvojio EFL Kup i Evropsku ligu 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.