Prvi je to uradio

Jesus je napravio show, ali u Manchesteru se večeras svi prisjećaju Edina Džeke

Eldar Ganibegović

Manchester City danas je s 5:1 deklasirao Watford. 

Utakmicu života odigrao je brazilski fudbaler Gabriel Jesus koji je postigao četiri gola na utakmici i dodao asistenciju.

Tako je Jesus postao treći igrač u historiji Manchester Cityja koji je na jednoj utakmici Premier lige uspio postići četiri pogotka.

Prvi je to uradio, pogađate - Edin Džeko. U meču trećeg kola odigranom 28. augusta 2011. godine City je također slavio s 1:5 i to na gostovanju kod Tottenhama, a naš Dijamant je bio strijelac četiri pogotka. 

Doveo je Dijamant goste u vodstvo u 34. minuti, u 41. je bilo 0:2, a hat-trick je kompletirao u 55. da bi Aguero u 60. zabio za 0:4. Kaboul je smanjio na 1:4 u 68., a Džeko maestralnu partiju zaključuje četvrtim pogotkom u sudijskoj nadoknadi. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Džeke, četiri gola na jednom meču Premier lige za City postigao je još Sergio Aguero i to je uradio čak tri puta. 

Godine 2014. također je nastradao Tottenham (4:1), 2015. je zabio čak pet protiv Newcastlea (6:1), a četiri pogotka još je zabio u pobjedi protiv Leicestera od 5:1 2018. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.