Manchester City razbio Watford na Etihadu uz četiri gola Gabriela Jesusa

Građani ostali lideri

Manchester City razbio Watford na Etihadu uz četiri gola Gabriela Jesusa

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester City danas su na svom terenu sa 5:1 pobijedili Watford u meču 34. kola Premiershipa.

City je odlično otvorio utakmicu i poveo je već u četvrtoj minuti kada je Gabriel Jesus zabio za 1:0 nakon asistencije Zinchenka.

Brazilac je u centru pažnje bio i u 23. minuti kada je zabio za 2:0, a ovaj put asistenciju je upisao Kevin de Bruyne. Watford je uspio da se vrati u meč barem na trenutak kada je u 28. minuti Kamara smanjio na 2:1.

Međutim, slavlje gostiju je kratko trajalo jer je samo šest minuta kasnije Manchester City poveo sa 3:1, a ovaj put Rodri je pogodio.

Sve je bilo riješeno u ovom meču početkom drugog dijela i to zaslužujući danas sjajnom Gabrielu Jesusu. Brazilac je u 49. minuti pogodio za 4:1, da bi samo četiri minute kasnije zabio svoj četvrti gol na meču za konačnih 5:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je ostao prvi na tabeli nakon ove pobjede sa 80 bodova i ima četiri boda, ali i utakmicu više u odnosu na Liverpool koji sutra igra gradski derbi protiv Evertona.

Pobjedu je danas upisao i Newcastle koji je u gostima pobijedio Norwich sa 3:0. Dva gola za Svrake zabio je Joelinton, dok je konačnih 3:0 postavio Guimaraes.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi