Diskutabilna situacija iz drugog poluvremena

Da li ih je oštetio: Nevjerovatna odluka glavog sudije izazvala bijes u Barceloni

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na svom terenu doživjela neočekivan poraz od Rayo Vallecana sa 1:0.

Rayo Vallecano je nakon 22 godine uspio da slavi na Camp Nou i to je bila tek druga pobjeda u historiji ovog kluba u gostima protiv Barcelone.

Katalonski klub je očito u krizi rezultata u posljednjih nekoliko sedmica, a iz Barcelone su se i nakon ove utakmice itekako žalili na suđenje zbog nekoliko diskutabilnih odluka.

U finišu utakmice domaći su tražili penal kada je Gavi oboren u kaznenom prostoru gostiju i svi na stadionu su mislili da će sudija pokazati na bijelu tačku, ali on to nije uradio.

Iz Barcelone su nakon toga od sudije tražili da kontaktira VAR sobu i da pogleda snimak tog duela, ali su ostali iznenađeni kada je on poručio da se to neće gledati jer je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

Međutim, nakon toga prikazana je situacija ove akcije i vidjelo se jasno da Gavi nije bio u ofsajdu što je samo dodatno izazvalo bijes članova Barcelone.

Njima je nevjerovatno da sudije nisu gledale VAR u ovoj situaciji i smatraju da je Barcelona žestoko oštećena što nije prvi put da se dešava u ovoj situaciji.

I ova situacija pokazala je da sudije u Španiji daleko kaskaju za onim najboljim u Evropi. Mnogima nije jasno kako sudija nije pitao da se provjeri da li je to bio ofsajd već je vjerovao odluci svog pomoćnika koja je očito bila pogrešna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku akcije jedan od defanzivaca Rayo Vallecana srušio je Gavija, a da li je bio penal procijenite sami kada pogledate video ispod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.