FOTO: EPA

Transfer blizu realizacije

Francuskog majstora sredine terena svi su vidjeli u PSG-u, a onda se javio Real Madrid

H. Zilić

Prema pisanju pojedinih evropskih medija Real Madrid je blizu realizacije još jednog transfera.

Kraljevi su navodno ušli u završne pregovore sa Aurelien Tchouamenijem i nejgovim menadžerom.

Pomenuti 22-godišnji fudbaler je član Monaca i iza sebe ima sjajnu sezonu. Igrač je sredine terena, ima vrijednost od 40 miliona eura, a već su ga mnogi vidjeli u dresu PSG-a, međutim Real je izgleda bio najkonkretniji.

Tchouameni je bio i želja Bayerna, kao i Borussije Dortmund, ali Real je Real izgleda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Veznjak Monaca ima i osam upisanih nastupa za reprezentaciju Francuske, postigao je i jedan pogodak. U karijeri je upisao čak i 52 nastupa za omladinske selekcije Trikolora.

Karijeru je počeo u Bordeaxu, igrao za sve mlađe kategorije Žirodinaca, a 2020. godine stigao je u Kneževinu u transferu teškom 14 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.